Over mij

Don't count the days, make the days count.

Passie vindt zijn weg...

Ray Staring

Mijn naam is Ray Staring. In mijn puberteit kreeg ik moeilijkheden voor mijn kiezen die veel invloed hebben gehad op mijn verdere ontwikkeling keuzes. Wat 'van binnen' overhoop lag kwam naar buiten via vechtsport. Ruim tien jaren waren mijn dagelijkse trainingen en kickboksles geven waar alles om draaide. Zodoende werd ik wereldkampioen in 2004 en vocht ik jaren met de wereldtop. Met vechtsport als instrument werkte ik later met multiprobleemjongeren en zeer moeilijk opvoedbare jongeren. Deze jongeren kwamen vanwege hun problemen vaak in instellingen waar ze diagnoses, indicaties, medicatie en behandelingen volgens het boekje kregen. Geen van hen voelde zich hierdoor geholpen, gezien of gehoord. Ik vond dat dit anders moest en zocht een benadering waarin het werkelijk om de jongere gaat. Ik wilde een manier vinden die jongeren in staat stelt hun problemen op te lossen op hun eigen manier. Bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam was ik hiervoor op de juiste plek. Daar volgde ik mijn opleiding integratieve psychotherapie met als specialisatie jongeren. Sinds 2011 voer ik mijn praktijk voor jongerentherapie op drie locaties: in Arnhem en Duiven op basis van gespreksvoering en in de dojo in Groessen benut ik 'net als vroeger' mijn vechtsportachtergrond bij het aanpakken van jouw problemen.

Keuzes

Zelfvertrouwen

Problemen?

Familie

Dromen

Identiteit?

Over mij

Na mijn VWO volgde ik een Hbo-opleiding tot facilitair manager. Naast mijn sportcarrière heb ik een aantal jaren in dit vakgebied gewerkt, voornamelijk binnen het onderwijs. Daarna ben ik gaan werken met kinderen en jongeren die niet lekker in hun vel zaten. Eerst als Rots en Water trainer op basisscholen, later met diverse doelgroepen binnen een landelijk project van het ministerie van VWS. Vechtsport was daarbij vaak een belangrijk middel om jongeren in staat te stellen veranderingen aan te gaan. Ik volgde meerdere opleidingen om de sport te gebruiken als instrument en vervolgens heb ik vechtsportleraren opgeleid tot docent agressieregulatie en weerbaarheid. Een jaar of vijf werkte ik binnen het voortgezet speciaal onderwijs cluster 4 als fysiek mentaal trainer en daarna maakte ik de overstap naar het MBO. Daar werkte ik met jongeren die om uiteenlopende redenen niet tot bloei kwamen in het reguliere onderwijssysteem. Door de gemeente Arnhem werd ik ingehuurd als coach jeugd en door de gemeente Oude-IJsselstreek als regievoerder in het sociale domein. Ik haalde mijn eerstegraads lesbevoegdheid en heb als docent aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie les gegeven aan kinder- en jongerentherapeuten in opleiding. In 2018 ben ik werkzaam geweest als bijzondere curator in jeugdzaken bij de rechtbank Arnhem.

Over mij ...

Na mijn VWO volgde ik een Hbo-opleiding tot facilitair manager. Naast mijn sportcarrière heb ik een aantal jaren in dit vakgebied gewerkt, voornamelijk binnen het onderwijs. Daarna ben ik gaan werken met kinderen en jongeren die niet lekker in hun vel zaten. Eerst als Rots en Water trainer op basisscholen, later met diverse doelgroepen binnen een landelijk project van het ministerie van VWS. Vechtsport was daarbij vaak een belangrijk middel om jongeren in staat te stellen veranderingen aan te gaan. Ik volgde meerdere opleidingen om de sport te gebruiken als instrument en vervolgens heb ik vechtsportleraren opgeleid tot docent agressieregulatie en weerbaarheid. Een jaar of vijf werkte ik binnen het voortgezet speciaal onderwijs cluster 4 als fysiek mentaal trainer en daarna maakte ik de overstap naar het MBO. Daar werkte ik met jongeren die om uiteenlopende redenen niet tot bloei kwamen in het reguliere onderwijssysteem. Door de gemeente Arnhem werd ik ingehuurd als coach jeugd en door de gemeente Oude-IJsselstreek als regievoerder in het sociale domein. Ik haalde mijn eerstegraads lesbevoegdheid en heb als docent aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie les gegeven aan kinder- en jongerentherapeuten in opleiding. In 2018 was ik bijzondere curator in jeugdzaken bij de rechtbank Arnhem en sinds 2019 ben ik voorzitter van Broodfonds in Principe Oosterbeek.

Scroll naar top