Specialisaties

Misschien moet je eerst jezelf tegenkomen, voordat je het kunt zijn.

Sommige therapeutische technieken blijken heel goed te werken bij het aanpakken van specifieke problemen en daarom heb ik deze via bijscholingen en opleidingen eigen gemaakt. Wanneer dit past bij jou en je hulpvraag, kan je gebruik maken van onderstaande specialisaties.

Hypnotherapie

Sommige problemen zijn moeilijk met je alledaagse bewustzijn aan te pakken. Mogelijk is trance dan een goed oplossing om zaken op diepere lagen van je persoonlijkheid aan te pakken. Via diepe ontspanning en naar binnen gerichte aandacht word je begeleid in wat ook wel ‘de moeder der therapie’ genoemd wordt. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor traumaverwerking, onverklaarbare lichamelijke klachten, slaapproblemen, (onverklaarbare) angsten en problemen die in de vroege kindertijd zijn ontstaan.

Systemisch werk

Soms heb je allerlei tips, trucs, en adviezen toegepast maar blijft er toch iets spelen waardoor er geen blijvende oplossing komt. Mogelijk speelt er dan iets binnen het familiesysteem. Dat kan iets zijn in je gezin van herkomst of zelfs iets in de voorgaande generaties waar je mogelijk niet eens weet van hebt. Speciaal voor ouders werk ik met opvoedopstellingen waarin je door jezelf op te stellen in de ruimte gaat onderliggende patronen kunt voelen en vaak al in één sessie blijvende veranderingen in gang kan zetten. Op deze website, waar ik mijn opleidingen heb gevolgd, kan je er meer over lezen: www.kwaliteitsopvoeding.nl.

EMDR

EMDR is een manier die je kunt gebruiken om de gevolgen van een schokkende ervaring te verwerken. Tijdens EMDR ga je terug naar hoe de herinnering is opgeslagen in je brein terwijl je bijvoorbeeld naar afleidende ticjes luistert. Afhankelijk van de omvang en impact van deze schokkende ervaring(en) kan het zijn dat er meerdere sessies EMDR worden toegepast. Als je er meer over wilt lezen kun je bijvoorbeeld kijken op www.emdr.nl.

Vechtsport als middel

Lang niet iedereen kan zich via taal goed uiten. Daarbij is voor velen de ervaring in het lijf van groot belang voor bijvoorbeeld zelfvertrouwen, weerbaar voelen en jezelf ‘onder controle kunnen houden’. Al meer dan 20 jaren begeleid ik jongeren om via vechtsport hun mogelijkheden te versterken en krachten te vergroten. Voor deze werkwijze kunnen we afspreken in de dojo van de praktijklocatie in Groessen.

Al bovenstaande manieren zijn mogelijkheden die in overleg met elkaar kunnen worden gebruikt. Vaak is het nodig eerst goed te onderzoeken hoe een en ander bij jou ontstaan is en in stand wordt gehouden om een juiste keuze te kunnen maken.

Bang

Gefrustreerd

Vrienden?

Onzeker

Leeg

Ongelukkig?

Scroll naar top